Şekil renkleri

Metin renkleri


Bizi Sosyal Medyada Takip Edin

KIRAN HACCI

7 yıl önce
1.627 izlenme
Favorilerime Ekle
Favorilerimden Çıkar
Lütfen bekleyiniz...
Geniş Ekran Dar Ekran
Reklam 5 saniye sonra kapanacak.
Reklam
Reklamı Geç

KIRAN HACCI
Kırân’ın Mânâsı:
Kıran; ihrama girerken hac ile umreye, ikisine birden niyet etmektir. İhram için kıldığı iki rek’at namazda:
“Allahümme innî üridü’l-umrete ve’l-hacce fe yessirhümâ lî ve tekabbelhümâ minnî = Allah’ım, ben umre ve hac yapmak istiyorum, bunları bana kolaylaştır ve benden kabul eyle” diye söylenir ve sonra da telbiye okunur.
Kırân’m Hükmü
Kıran; sadece haccı eda etmekten ve yalnızca umre yapmaktan, (yani) bunları ayrı ayrı eda etmekten daha
efdaldir.
Kırân’m Yapılışı
Kıran haccı yapmak isteyen kimse Mekke’ye girdiğinde, Önce yedi kere umre tavafını yapmakla işe başlar, sonra iki rek’at tavaf namazı kılar, sonra Safa ve Merve’ye çıkarak bu ikisi arasında yedi kere sa’y eder ve böylece umre için yapılması gereken işler bitniş olur. Sonra ikinci kez Beytullah’a giderek hac için kudüm tavafı yapar, sonra da daha evvel belirtilen hac ile ilgili vazifeleri yapmaya devam eder.
Şükür Kurbanı
Kıran haccı yapan kimse, bayram günü Akabe cemresine taş) atınca, kendisine bir koyun kesmesi veya kesilen bir sığırın yahut devenin yedide birine iştirak etmesi vacip olur. (Bunu), hac ve umreyi yapmaya muvaffak kılan ve kendisini tâat yoluna koyan Allah Teâlâ’ya bir şükür ifadesi olarak yapar.
Eğer kesecek veya satın alacak birşey bulamazsa, kurban bayramından önceki hac aylarında üç gün ve hac
işlerinden elini çektikten sonra da -isterse Mekke’de olsun- yedi gün olmak üzere On gün oruç tutması vacip olur. Bu orucun ayrı ayrı tutulması da caizdir.

Reklam
BU VİDEOYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
Yorum Yap

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Bu konuya henüz bir yorum yapılmadı.