Gavsul Azamın Bakışı ile İbriği Kıbleye Çevirmesi

1.203 izlenme

Gavsul Azamın Bakışı ile İbriği Kıbleye Çevirmesi

Şeyh Ebu Abdullah Muhammed Cîlî Kazvînî ve Şeyh Ebu İshak İbrahim b. Abdullah Taberî’den rivayetle, ikisi dediler ki;
“Şeyh Muhyiddin Abdûlkadir’in hali şöhret bulduğunda, Cîlan meşayihinden üç şeyh onu ziyarete gittiler. Bağdat’a girip de medresesine geldiklerinde girmek için izin istediler. İçeri girdiklerinde Şeyh Abdûlkadir’i oturmuş ve elinde de bir kitap olduğu halde buldular. İbriğinin ise kıbleden başka bir yöne dönük olduğunu gördüler. Hizmetçi de onun huzurunda ayakta duruyordu. Hizmetçinin bu duruşuyla aşırıya gidişini ve ibriğin yönünün kıbleden başka yöne dönük oluşunu, Şeyh’ten kabul etmez bir bakışla birbirlerine baktılar. Bunun üzerine Şeyh, kitabı elinden bıraktı; bir onlara baktı, bir hizmetçiye baktı ve hizmetçi ölü olarak yere düştü. Bir de ibriğe baktı, o da kendiliğinden kıbleye döndü.